Nyheter

Treningssamling på tidligsnø i Trysil

Annonsørinnhold
Tidligsnø dronebilde (1) (2)

For femte året på rad lagrer man snø i Trysil som skal bli til 6,5 kilometer med langrennsløyper allerede den 26. oktober.

Foto: Ove Norderhaug

Det norske skiskytterlandslaget er blitt stamgjester på tidligsnøen, og beskriver Trysil som «et fantastisk treningssted».

I Trysil går man fra sykling og rulleski, til langrenn på under to uker. Så fort høstferien er over begynner man å forberede seg på å kjøre uten snøen som har vært lagret under et tykt lag med flis gjennom sommeren.

- Vi fortsetter satsingen vår på de som ønsker å starte langrennstreningen i oktober. I perioden 26. oktober til 15. desember tilrettelegger vi med 6,5 km med løyper på langrennsarenaen vår, både for klassisk, skøyting og skiskyting, forteller Johan Swärd, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag.

Flere nyheter
Trysil har jobbet målrettet de siste årene for å få opp kvaliteten som en treningsdestinasjon. Nå ser man at investeringer i egne snøkanoner på langrennsarenaen, snølagring, nye traseer og oppstart i slutten av oktober gir resultater både i form av vekst i antall treningsgjester, men også at mange av de samme kommer tilbake til Trysil for å starte sesongen på snø.

- I år forlenger vi noen av løypene våre slik at gjestene får enda flere kilometer å trene på. Vi kommer også til å videreutvikle teknikkområder som er spesielt populært for skiklubbene som legger treningssamlinger her. Vi tror dette er veldig viktig, spesielt for å rekruttere flere til å begynne å gå på ski. Det skal være gøy, sier Swärd. – Det blir også et nytt flerbrukshus i tilknytning til langrennsarena, med blant annet bedre garderobefasiliteter og spisested.

Fra sesong til sesong
Trysil får mange lovord fra treningsgrupper som legger treningssamlingene sine der. Det går både på kvaliteten på løypene, variasjonen i terrenget og bomuligheter rett ved langrennsarenaen.

- Det er gledelig at vi klarer å fylle Trysil med landslag og treningsgrupper i en periode hvor det tradisjonelt sett har vært veldig lite gjester hos oss, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. - I slutten av april avslutter vi vintersesongen, og så gjør oss klare til å starte sykkelsesongen i slutten av mai. Når sykkelen pakkes bort i midten av oktober, graver vi fram snøen igjen for å lage 6,5 kilometer langrennsspor. Det er ingen tvil om at vi har klart å skape en helårsdestinasjon, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

2WEB_Trysil_1400x720
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen