Nyheter

Trippelen er et Kinderegg

facebook_alle_NY tilpasset web

Tekst: Ingeborg Scheve, Foto: privat

VM-sjefen: – Birkebeinertrippelen er som skapt for oss gamle, seige slitere. Det sier Helge Johansen, som oppdaget trippelen etter over 20 år som Birkebeiner.

Helge Johansen, som er prosjektleder for utbyggingen av langrennsanleggene for ski-VM i Granåsen i 2025, går for sitt 22. merke i Birkebeinerrennet i år, og har en ambisjon om å bli blant de topp 20 i klassen M50-54 år der. Men i Trippelen er det pallen som gjelder.

– Jeg ble nummer seks i klassen i fjor, og det var mitt første forsøk i Trippelen, så jeg vet jeg kan heve meg i år, sier den ivrige birkebeineren.

Trippelen er et Kinderegg
Etter over 20 år med Birkebeinerrennet, og flere deltakelser både i Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet, ble Johansen hekta på Trippelen etter debuten i fjor. For ham er konseptet som et Kinderegg: Tre ting på en gang, i form av tre konkurranser i tre grener med tre ulike former for utfordringer.

– Birkebeinertrippelen er jo som skapt for oss gamle, seige slitere. Med Birkebeinertrippelen som mål får man mer variasjon i treningen og tre fine konkurransemål fordelt utover hele året, sier 50-åringen.

Selv om det er ski som har vært hovedidretten for Johansen, er han slett ikke er noen nybegynner verken på løp eller sykkel. Men med trippelen settes alle tre i system.

– Jeg har løpt Birkebeinerløpet fem ganger og syklet Birkebeinerrittet ti ganger, løpt Oslo maraton og syklet Trondheim-Oslo ti ganger hver, og flere andre sykkelritt både på landevei og i terrenget, men Trippelen er litt ekstra. Det blir en helhet i det på en helt annen måte når det er flere konkurranser som teller sammenlagt på slutten av sesongen, sier Johansen.

Ny motivasjon
Trippelen har imidlertid gitt Johansen en aha-opplevelse. Siden ski har vært hans hovedsatsingsområde siden guttedagene, og løping har vært en viktig del av barmarkstreningen, var det som forventet der han gjorde det best sammenliknet med konkurrentene i aldersklassen i Trippel-debuten i fjor.

Det har gitt ny motivasjon til å komme i gang med terrengsykling igjen.

– Trippelen er en fin mulighet til å ta tak i det du kanskje har lagt på hylla en stund. For meg er det sykling. Jeg har vært skiløper siden jeg var 10-11 år og løper skapelig bra, men på syklingen må jeg ta tak. Nå gleder jeg meg til å sykle mer terreng denne sesongen, for det er der jeg har mest å hente.  

Les mer om trippelen

Trippelen er et Kinderegg Helge Helgesen

Helge Johansen under seedingsrennet Marka Rundt i Trondheim 16. februar.
Foto: Privat

Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen