Nyheter

TurBirken med lave skuldre

TurBirken

Tekst: Stein B. Olsen, Foto: Birken/Geir Olsen

Ingenting er som en sykkeltur i herlig natur.  Og tur er nettopp stikkordet. Birkebeinerrittet anno 2022 har denne gangen et helt nytt turtilbud. Fredag 26. august arrangeres den aller første utgaven av TurBirken. Ingenting er som en sykkeltur enten du velger 41 eller 86 km.

Starten er den samme, løypa og mål også, sekken skal du selvfølgelig også ha med deg.  Men så blir det noen forskjeller,  i TurBirken har du litt større friheter. Du kan starte akkurat når du vil mellom klokka 09.00 og 11.00, og det kanskje fineste, du bestemmer selv hvem du vil sykle sammen med. Ingen puljeinndeling, og du sykler sammen med akkurat de du har lyst til å dele denne opplevelsen sammen med.

Ønsker du å vite hvor lang tid du bruker? Det er valgfritt om du ønsker tidtaking.  TurBirken 86 inngår i Birkebeinertrippelen som Årets Birkebeiner urangert.

41 eller 86 km?
Synes du 86 km er litt langt? Ja, da kan du benytte deg av TurBirken sykkel 41 kilometer. Dagen er den samme, og starten er på Pellestova og med målgang ved Håkons Hall. Her sykler du på fine veier i fjellet før du når målgang ved Håkons Hall. Også her må du huske sekken. Slagordet her tar vi også med oss, halv distanse - like moro.  Og har du EL- sykkel så kan du selvfølgelig bruke den.

Tilbud til alle
Etter pandemien er det viktig at folk kommer seg i bevegelse igjen. Birken som arrangør er opptatt av å ha tilbud for alle i alle aldre.  Hvorfor TurBirken fra Rena til Lillehammer, utfordringen går til Randi Bolstad hos arrangøren.

"Dette gleder vi oss til. Alle vi snakker med er opptatt av stemningen over fjellet. Med dette nye tilbudet så tror vi flere vil se mulighetene til å være en del av dette store felleskapet som Birken er. Nå kan du sykle når du vil, og med hvem du vil. Ut på sykkeltur med lave skuldre, fokus på opplevelsen og ikke så mye på prestasjonen og klokka. Vi tror dette er en god start for å komme inn i Birkebeinerfamilien, forteller Randi Bolstad.

- Og bare så det er helt klart. I TurBirken sykler du på den sykkelen du har, og da mener vi selvfølgelig også EL-sykkel som vi vet mange har gått til anskaffelse av, sier Bolstad.

Birken og musikkfestival hører sammen
Vi ønsker å legge til rette for en så god totalopplevelse som mulig for våre deltagere.  Få med deg gjengen og bli med på Lillehammer Live, en todagers musikkfestival som går av stabelen på Strandpromenaden samme helg som Birkebeinerrittet 26. og 27. august. Som Birkendeltager får du gode priser på billetter og festivalpass gjennom hele helga. I år kan du oppleve Veronica Maggio, Hellbillies, Chris Holsten, Postgirobygget,  Dagny, Ruben og boybandet 06 Boys med flere.

Fakta om Birken sykkelfestival

BarneBirken
En ekte Birkebeiner starter tidlig.Velkommen til BarneBirken sykkel som arrangeres på Rena og Lillehammer fredag 26. august 2022.

BarneBirken er for alle gutter og jenter i alderen 0-11 år. Det er ingen tidtaking og løypa går i lett terreng. Alle som fullfører får diplom og medalje. Det er fine aktiviteter for barna i start- og målområdet på Rena og Lillehammer. Alle barn må bruke hjelm. 

UngdomsBirken sykkel arrangeres for 15. gang i 2022.  I 2022 går UngdomsBirken lørdag 27. august sammen med øvrige sykkelarrangement. I år får ungdommen ny løype med start på Birkebeineren skistadion og mål ved Håkons Hall. Alle ungdommer i alderen 12-16 år kan delta, alder regnes pr 31.12.22. Alle deltagere bærer sekk på minst 1,5 kg. 

Unik stemning
Velkommen til Birkebeinerrittet som arrangeres for 29. gang 27. august i 2022. 
Løypa er 86 km og går over fjellet fra Rena sentrum til Håkons Hall på Lillehammer. Rittet passer for både elitedeltakere, mosjonister og tursyklister. Deltakerne må bære sekk på minimum 3,5 kg gjennom hele rittet og alle som er 17 år pr. 31.12.22 kan delta. Birkebeinerrittet inngår i Birkebeinertrippelen.

Ultrabirken for de tøffeste
Velkommen til UltraBirken sykkel som arrangeres for 11. gang 27. august i 2022. Her blir det stisykling i vakker natur. Traseen lanseres mandag i rittuka. Løypa er ca 100 km med en forventet vinnertid på ca 4.45 t. Løypa går på kjerreveger, stier og grusveger med start på Pellestova og mål ved Håkons Hall, Lillehammer.

Alle deltakere må bære sekk med angitt innhold, og alle som er 17. år pr. 31.12 22 kan delta. Vi anbefaler å bruke klær med sterke farger og som synes godt i terrenget.

Fortsatt ikke påmeldt?
Les mer om sykkelfestivalen og meld deg på her

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen