Nyheter

Tvillinger på start

Søstrene Melby
Tvillingsøstrene Hanne Beate og Elin Christine Melby er ett av åtte tvillingpar som skal sykle Birken på lørdag. Hanne Beate har deltatt før, mens Elin Christine skal være med for aller første gang.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Hanne Beate forteller at hun forsøker å dele sine tidligere erfaringer med søsteren.                        

- Ja, jeg synes at det er veldig morsomt at hun har begynt å sykle og jeg forsøker å dele så mye jeg kan 

Elin Christine forteller på sin side at søsteren er hennes inspirasjon når det kommer til sykling: - Det er Hanne Beate som er grunnen til at jeg startet å sykle, tidligere har jeg fulgt henne i løypa, langet flasker og heiet 

Jentene har et sterkt konkurranseinstinkt seg imellom, men er også gode på å gi  hverandre støtte.  -Jeg heier på henne og ønsker at hun får et godt resultat, men jeg håper jo at jeg ikke blir så veldig langt bak. Jeg sykler jo med et lite håp om å slå henne, forteller Elin Christine. 

De største utfordringene i løypa sier søstrene er starten og lengden på rittet.  - For min del er starten alltid den største utfordringen. Det å henge med når starten går og komme seg over den største kneika, sier Hanne Beate. Elin Christine er enig- Det er jo lengden på rittet som er utfordringen, det er langt og man må passe på å ikke bruke alle kreftene med en gang.                            

Den mer rutinerte Hanne Beate gleder seg til å se søsteren i aksjon: - - Jeg gleder meg mest til at min søster skal få sykle Birken og se at hun gjennomfører det, jeg håper jeg kan stå der og heie henne i mål, sier Hanne Beate, som deltar i eliteklassen. 

Elin Christine har også stor tro på søstreen: - Hun kjenner traséen og er veldig rutinert på sykkel. Hun har stålkontroll på dette, sier Elin Christine som deltar i aldersklassen. 

Lykke til på turen over fjellet begge to:) 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen