Nyheter

UltraBirken og HalvBirken sykkel er tilbake!

DSC07916

Foto og tekst: Birken/Martin Andersen/Sportograf

Etter årets evaluering av Birkebeinerrittet, har det kommet tydelige tilbakemeldinger fra både deltagere, bedrifter og samarbeidspartnere at man ønsker HalvBirken og UltraBirken tilbake.

Vi lytter til våre deltagere og gjeninnfører de to distansene i 2024. Birken skal være et treningsmål for alle, både for de som synes Birkebeinerrittet på 84 km er litt for langt og for stisyklistene som trenger en ekstra utfordring i terrenget. Ved å ta tilbake den kortere distansen, vil det også være lettere for bedrifter å få med flere ansatte til å delta.

Fakta:
UltraBirken sykkel ble arrangert første gang i 2010. De første årene var start i Rena sentrum, men ble senere flyttet til Pellestova på Hafjell for å komme raskere til fjells. Mål er ved Håkons Hall på Lillehammer slik som for Birkebeinerrittet. Løypa er forskjellig for hvert år, men er som regel i overkant av 110 km og har mer enn 2500 høydemeter. Løypa er lenger og teknisk mer krevende enn det tradisjonelle Birkebeinerrittet.

Starten vil fortsatt være på Pellestova og målgang ved Håkons Hall men alle deltagere må selv laste ned korrekt GPS-spor over løypa og følge dette. Det blir deltagerens eget ansvar å finne fram og sykle riktig samt å ha nok strøm på sitt navigasjonsutstyr. GPS-sporet vil bli lagt ut sammen med løypebeskrivelse og løypekart i forkant av rittdagen.

HalvBirken sykkel ble første gang arrangert i 2015. Løypa er 41 km med start på Pellestova i vakre Øyerfjellet og målgang ved Håkons Hall.

Meld dere på!
Vi oppfordrer alle til å melde seg på tidlig. Da blir det enklere å planlegge og gjennomføre, både for oss som skal arrangere og for deg som skal delta.

5312_20190831_150704_177277105_original
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen