Nyheter

-Viktig å ha respekt for distansen

Martine Stenbro
I år er det 10 års-jubileum for UltraBirken, og Martine Stenbro, som kom på andreplass i fjorårets UltraBirk synes jubileumsløypa ser veldig morsom ut. -Jeg liker absolutt de årene hvor starten er på Pellestova best, da kommer man liksom rett på fjellet, sier Stenbro entusiastisk.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Nå ser det ut til å bli lite regn på lørdag, men om det skulle komme noen dråper, er ikke det noe som bekymrer: -Jeg synes egentlig det kan være litt morsomt å sykle på glatt underlag, forteller Martine.

Hun sier videre at hun er forberedt på å starte hardt for å unngå kø: -Det blir fort et langt tog eller kø når stiene starter, så det er viktig å være “der fremme”. Likevel er det viktig å finne en marsjfart som man tåler. -Hvis man sykler for fort blir rittet plutselig veldig langt. Det er viktig å ha respekt for distansen.

Martine kom altså på andreplass i UltraBirken i fjor, og håper at seieren er innen rekkevidde i år. -Fjorårets vinner, Sunniva Dring, er ikke påmeldt i årets ritt, men jeg håper og regner med det blir flere andre tøffe konkurrenter på startlista.

Må ha langturer
Stenbro er klar på at det som skal til for å delta på UltraBirken er at man trives med å sykle på litt teknisk sti og at man har sykla en del terreng. - Noen tenker kanskje at man må ha syklet flere 100 kilometers turer på forhånd, men det tror jeg ikke at de trenger. Men det å ha syklet noen timer på sti, sånn at man vet hvordan man blir når man blir sliten i terrenget etter så mange timer, det tror jeg er viktig, forteller den erfarne ultrasyklisten. I tillegg er det viktig å hvile i forkant av rittet. - Noen tenker jo at de må ha en siste treningsøkt før rittet, men ikke vær redd for å hvile litt, og ha det gøy på sykkelen!

Stenbro skal i år sykle UltraBirken for 6. gang, men hun har aldri deltatt på det vanlige Birkebeinerrittet. - Jeg liker best å sykle på sti, også er det så fint der oppe på fjellet, forklarer hun.

Ta utfordringen
-Ikke vær redd for å melde deg på! Noen ganger kan det virke skummelt å melde seg på et så langt ritt som Birken. Man er kanskje litt usikker på om det er for langt, eller om det er skummelt å være med på et sykkelritt. Men ta utfordringen, så ser man fort at det er veldig gøy å være med på.

Martine fremhever også det sosiale. -Man treffer mange nye folk og det er alltid er god stemming på sykkelritt.

-Min største utfordring tror jeg blir å holde trykket oppe. Stenbro forteller at når rittet er så langt som det UltraBirken er, kan det være lett å tenke at “nå bare slapper jeg litt av og koser meg her på stien”. Hun tror at hvis du skal gå for seier er det viktig å mentalt holde trykke oppe underveis i et så langt ritt. - Og så er det viktig å få i seg mat da, sier hun.

Viktig med påfyll av energi
Martine forteller at hun tror det er viktig å prioritere ernæring på enkelte gruspartier hvor det ikke er så teknisk sti. - Det er viktig å benytte anledningen til å spise litt på matstasjonene også. Bar eller gel, eller å ta med seg noe fra matstasjonene kan være lurt, avslutter Martine Stenbro.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen