Nyheter

Vinnere av BirkenUng-stipendet

BirkenUngstipend

Tekst og foto: Randi Bolstad

Hva er BirkenUng-stipendet?
BirkenUng-stipendet deles i år ut for tredje gang. Stipendet har bidratt til å hjelpe frem mange fine idrettsutøvere fra hele landet.

Stipendet går til enkeltutøvere og idrettslag som bidrar til å holde idrettsgleden ved like og fremmer langsiktige treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år.

Dagens Næringsliv deler sammen med Birken, Sport 1, Ramo og Polar, ut seks BirkenUng-stipend.  En gang i året kåres det også en vinner for klassen idrettslag, som vil motta et stipend på 50.000 kroner.

Juryleder er Åge Skinstad, Karoline Dyhre Breivang, Nils-Ingar Aadne, Edvald Boasson Hagen, Maiken Casperen Falla og Eirik Torbjørnsen (Birken)

Vinnerne er:
Jente: Hedda Steine Gulholm, 14 år fra Follo sykkelklubb
Hedda trener terrengsykling, langrenn og løping. For henne er jentemiljøet innenfor terrengsykling veldig viktig. Det er ikke så stor gruppe men desto viktigere å stille opp og motivere hverandre. Hvis noen av de andre jentene har det litt tungt er det viktig å motivere dem ekstra. Det viktigste er at sykling er gøy. 

Hun har et stort hjerte for trening uansett være og føre. At hun er på trening betyr også svært mye for miljøet. Det er aldri kjedelig når hun er med. Hun har en helt egen egenskap til å få alle andre til å føle seg vel på og med trening. 

Gutt: Sigurd Nordaas, 15 år fra Strandbygda IL
Han ønsker å være en god rollemodell både på sykkel, løp og ski. Og kaller seg selv en optimist når det gjelder trening, og det sprer seg til barna også. Jeg synes det er viktig å si til barna at det ikke er viktigst å vinne. Det viktigste er å ha det morsomt og føle mestring. Han synes det er viktig at barn får en sjanse til å drive med idrett.

 Les mer om BirkenUng-stipendet

Vi gratulerer to flotte ungdommer med stipendet!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen