Nyheter

Vinnere av BirkenUng-stipendet

marikken med Nilsi og eirik- redigert

Foto: Eirik Torbjørnsen, daglig leder Birken, Marikken Eidslått vinner av BirkenUng-stipend og Nils Ingar Aadne, juryformann

Stolte vinnere
Marikken Eidslått fra Lyn Ski og Henrik Hov fra Byåsen mottok denne uka BirkenUng-stipendet. Stipendet går til enkeltutøvere som bidrar til å holde idrettsgleden ved like og fremmer langsiktige treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år. Utdelingen fant sted hos Axel Bruun Sport 1 Trondheim og hos SNØ Sport 1 Oslo.

Jury:
Nils-Ingar Aadne (juryleder), Edvald Boasson Hagen, Maiken Casperen Falla, Marie Helene Fossesholm og Eirik Torbjørnsen (Birken).

Vinner jente:
Marikken Eidslott, 15 år fra Lyn IL, Oslo

Juryens begrunnelse:
Marikken er gjennom sin lidenskap til skisport og friluftsliv, et forbilde for alle som tror de ikke kan delta i fysisk aktivitet.  Hun er også en viktig stemme for mangfold og inkludering og hun viser stor glede ved å være i aktivitet. Marikken er ikke opptatt av å vinne skirenn. Marikken er opptatt av å gjøre det hun elsker. Hun elsker å være aktiv, og hun elsker å være ute. Hun er alltid opptatt av å gjøre så godt hun kan.

Utøvere som Marikken er viktige å trekke frem i en tid hvor svært mye innen idretten dreier seg om utstyr, prestasjoner og toppidrett. Idrett er så utrolig mye mer, og kan bety en positiv forskjell uansett forutsetninger og nivå. Birken er også opptatt å vise at man har plass til alle. Juryen var enstemmig i at Marikken er en verdig vinner av av BirkenUng.

Vinner gutt:
Henrik Garmo Hov, Byåsen IL, Trondheim

Juryens begrunnelse:
Vinner av stipendet går til en gutt med en sterk indre drive og som samtidig er en god lagspiller i en individuell idrett.

Henrik blir naturlig lagt merke til i sitt utredningsmiljø, både pga resultater, men først og fremst for sin inkluderende og fine personlighet. Ekte og gode kommentarer smitter over på de andre utøverne. Henrik bidrar til et positivt miljø hvor samtlige har smilet på lur, støtter hverandre og viser god innsats selv i trøndervær. Henrik er fokusert, pliktoppfyllende og bidrar sterkt til å gjennomføre treningene med god kvalitet og lystbetont for alle, uansett nivå.

Utenfor organisert trening og skirenn, drar Henrik ofte i gang skiturer, løpeturer, sykkelturer eller andre aktiviteter sammen med andre aktive jenter og gutter, både fra Byåsen IL og andre nærliggende klubber. Turene kan være korte, lange, harde, rolige-  men alltid tilpasset slik at alle henger med.  

Vi gratulerer to stolte vinnere som fikk utdelt sitt stipend hos SNØ/Oslo og Axel Bruun Sport/Trondheim denne uka. 

Hva er BirkenUng-stipendet?
I et stadig mer stillesittende samfunn blir idrettens rolle viktigere og viktigere. Å skape gode langvarige miljøer som ungdom søker til og trives i, gir viktige sosiale og samfunnsøkonomiske gevinster. BirkenUng-stipendet skal gå til enkelt personer og idrettslag som gjennom idrettsglede, egne bidrag og positivt engasjement fremmer nettopp langsiktige gode treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år spesielt og unge aktive i alderen 12-24 generelt.

BirkenUng-stipendet deles i år ut for fjerde gang. Stipendet har bidratt til å hjelpe frem mange fine idrettsutøvere fra hele landet.

Dagens Næringsliv deler sammen med Birken, Sport 1, Ramo/Scott og Oakley ut BirkenUng-stipendet i 2020.

henrik og eirik

Foto: Henrik Hov, vinner av BirkenUng-stipendet og Eirik Torbjørnsen, daglig leder i Birken.

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen