Tilbake

Samarbeidspartnere

Raudfjellet 2018 1400x720

Birken har verdiene som mange bedrifter ønsker å assosiere seg med. Felles opplevelser gjennom trening og konkurranse gir arbeidsglede, økt motivasjon, skaper entusiasme og bygger en positiv internkultur hvor egen helse står i fokus. Birken kan i tillegg bidra til å bygge sterke relasjoner til kunder, sikre salg og lojalitet, og sist men ikke minst bygge et sterkt omdømme og en merkevare som knyttes opp mot idrettsgleden Birken står for. Våre sponsorater kjennetegnes av gjensidig engasjement! Liker du Birken vil du mest sannsynlig også trives godt med å være vår samarbeidspartner.

Birkens sponsorstruktur er delt inn i ulike nivåer bestående av en generalsponsor, inntil seks hovedsamarbeidspartnere, en rekke samarbeidspartnere, en veldedig samarbeidspartner, mediepartnere og offisielle leverandører.

 

Generalsponsor og hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere

Mediepartnere

Leverandørpartnere

Våre partnere

Birken har en rekke gode partnere. Her kan du lese mer om dem.

Generalsponsor:

Sport 1 består av 193 ekte sportsbutikker der fokus er satt på sunne sportsverdier, solid fagkompetanse og markedsledende merkevarer. Alle butikkene i Sport 1 har et bredt og lokalt tilpasset vareutvalg. Sport 1 er opptatt av å forstå dine behov og har de rette produktene for deg enten du ferdes til fots, på sykkel eller på ski. Butikkene byr gjerne på gode råd – og lever etter mottoet Ekte Sport!

Hovedsponsor:

Subaru Norge AS
Subaru Norge AS i Gill Gruppen er ny hovedsamarbeidspartner til Birken i 2019 og 2020. Subaru er kjent for ekte firehjulstrekk, driftssikkerhet, fremkommelighet og har modeller som Forester Hybrid, XV Hybrid, Outback og Impreza. Subaru Norge har mye spennende på gang og har nylig lansert to Hybrid modeller.

Brav AS (tidl. Swix Sport AS) er verdensledende leverandør av Swix skismøring og skistaver. Selskapets bekledningsprodukter for sport og aktive fritidsaktiviteter markedsføres under merket Swix, I september 2010 ble det sveitsiske selskapet Toko integrert som en del av Brav Gruppen, mens den svenske produsenten av friluftsutstyr, Lundhags, ble integrert i 2012.

Samarbeidspartnere:

Amer Sports Norge AS (Salomon) Født i de Franske Alpene i 1947, er Salomon dedikert til å presse grenser innen utendørsidrett, gjennom utvikling av innovativt utstyr som lar folk benytte naturen som lekeplass og utvikle og presse seg innen sine sporter. Salomon produserer og selger premium fottøy, vintersportsutstyr, fjell- og turutstyr designet for alle disipliner. Produktene er utviklet i Annecy Design Center, hvor ingeniører, designere og utøvere alle samarbeider om å skape innovative løsninger som stadig forbedrer opplevelsene til alle som ser på naturen som en stor lekeplass.

Asics er et firma med japansk opprinnelse og har eksistert siden 1949. Asics er i dag et av verdens ledende merker innen sportssko og tekstiler. Hos Asics ligger hovedfokus på funksjonalitet og hvordan idrettsutøvere og mosjonister kan prestere bedre. Grundige analyser og forskning ved Research Institute i Kobe, Japan, ligger til grunn for alle nye teknologier. I Norge har Asics en sterk posisjon spesielt innen kategorien løp. Asics Norge AS er en del av Asics Skandinavia AS, som er et heleid datterselskap av Asics Europe BV.

Stiftelsen Aktiv mot kreft  er Birkens veldedige samarbeidspartner. Aktiv mot Kreft genererer penger med fysisk aktivitet for friske mennesker og bruker penger på fysisk aktivitet for kreftsyke. I hvert arrangement stiller Aktiv mot Kreft med ca. 50 deltakere på Team AKTIV. Team AKTIV gir muligheten til flotte idrettsopplevelser samtidig som deltakerne støtter en god sak. Deltakerne på Team AKTIV betaler en noe høyere startkontingent, der ca. 80 % går til Aktiv mot Krefts formål.

Coca-Cola European Partners (CCEP) er verdens største uavhengige produsent av Coca-Cola målt i omsetning. Coca-Cola har vært på det norske markedet i nesten 80 år. I Norge produserer, distribuerer og selges merkevarene til Coca-Cola og Monster, og hele 83% av produktene lages her i landet. Selskapet har i overkant av 700 ansatte og hovedkontoret ligger i Lørenskog, rett utenfor Oslo.

Eidsiva bredbånd er leverandør av bredbåndstjenester i Hedmark, Oppland og Øvre Romerike. Hovedkontoret med 100 ansatte ligger på Fakkelgården i Lillehammer. Bredbåndsdekningen i Hedmark og Oppland er nå over 90 %, og blant de beste i landet. Selskapet leverer TV, bredbånd og telefoni på ulike aksessteknologier, og har kapasitet til å dekke både dagens og fremtidens TV- og bredbåndstjenester.

Essity med merkevarene Jobst og TENA Men har valgt å inngå samarbeid med Birken fordi vi her ser en veldig fin mulighet til å nå ut til nye målgrupper. Birken består av en rekke arrangementer gjennom året som gir oss mulighet til å spisse budskapet mot ulike målgrupper og kommunisere rundt temaer som man ikke prater så mye om. Det finnes mange som kanskje ikke tenker på betydningen av kompresjonsstrømper både i forhold til trening og slitenhet eller kramper i bena. I den forbindelse kan kompresjonsstrømper være med på å opprettholde god blodsirkulasjon. Et annet tema som berører 1 av 4 menn og 1 av 3 kvinner er lekkasjer. Mange kjenner ikke til at det finnes små og diskre produkter tilgjengelig og mange vet lite eller ingenting om hvorfor det skjer. Det vil vi gjøre noe med. Vi gleder oss til å være samarbeidspartner!

EVRY er Norges største og Nordens nest største IT-tjenesteselskap. Bedriften sine 10.000 ansatte sørger for at EVRY daglig leverer IT-tjenester fra 50 nordiske byer til om lag 14.000 kunder i offentlig og privat sektor. EVRY er leverandør av Birken sin offisielle App for smarttelefon og nettbrett samt administrative systemer.

Friskis&Svettis (F&S) er et idrettslag i Norges idrettsforbund. Idrettslaget tilbyr gruppetimer av forskjellig art, alt basert på frivillig innsats fra våre funksjonærer. (F&S) har 41 foreninger over hele landet fra Kristiansand i sør, til Hammerfest i nord. Hver forening er selvstyrt, og er ulike i mengden av treningstilbud og antall medlemmer. Målet er å få folk i aktivitet ved å tilby lett tilgjengelig og lystbetont trening for alle, med høy kvalitet. F&S Lillehammer har lang tradisjon på å sørge for oppvarming i startområdet under Ingalåmi. Samarbeidet er utvidet og nå tilbys også oppvarming før Birkebeinerløpet. Du finner også en 90 minutters spinningtime – Birkenspinn – i vårt treningstilbud, som hjelper deg å finne sykkelformen inn mot utesesongen.

Gilde er bondens eget merke og eies av 18.000 stolte Nortura-bønder. Kjøtteksperten Gilde lager produkter av norsk lam, svin, storfe og vilt i over femti år. Gilde Birkebeiner er Gildes største serie innen spekemat. På Birkebeinerrennet og -rittet serveres det Gilde Birkebeinerskinke til alle deltakere på Kvarstad. I tillegg serveres det Gilde pølser på alle arrangementene.

Hallgruppen er leverandør av plasthaller, anleggshaller, arbeidstelt, lagerløsninger og telt til event. Med over 30 års erfaring hjelper Hallgruppen kunder med å realisere og tilpasse prosjekter med fokus på kvalitet, sikkerhet og pris.

Maxim hjelper deg med å optimalisere kosten din og maksimere treningsresultatene ved å tilby et bredt sortiment av kosttilskudd enten du er proff eller mosjonist. Maxims sportsernæring kan hjelpe deg til å yte bedre – uansett hvilken idrett du elsker. Maxim har gjennom mange år utviklet produkter som tar sikte på at kroppen skal fungere optimalt under trening og konkurranse. Alle produktene til Maxim er utviklet av spesialister i ernæring på bakgrunn av den nyeste forskning og trender i markedet. Orkla Health er Nordens største leverandør og markedsfører av helseprodukter innenfor omega-3, vitamin- og mineraltilskudd, vektreduksjon og sportsernæring. I dagligvare og apotek møter du oss med kjente merkenavn som Möller`s, Nutrilett, Collett, CuraMed og Maxim. Orkla Health er en del av Orkla-konsernet.

Scott har lang historie som ledende innen utvikling av sykler. Scott har gjennom sitt fokus på ny teknologi og stor bredde av produkter fått en posisjon som en av de store innen sykkel. I Norge er det firmaet Ramo AS som distribuerer Scott sykler og tilbehør, selskapet er stolte av å være samarbeidspartner til Birken. Scott er et av de mest brukte sykkelmerkene i Birkebeinerrittet, og det er viktig å lage, og stadig forbedre produkter tilpasset dette.

Telenor er Norges største leverandør av tele- og datatjenester innenfor mobil, fastnett og internett til privat- og bedriftsmarkedet. Telenor Norge har ca. 5.000 medarbeidere. Telenor Norge er en del av Telenor-konsernet, som er en internasjonal tilbyder av kommunikasjonstjenester innen tele, data og media. God mobildekning er viktig for både sikkerhet og muligheten til å dele opplevelser. Hele Birkentraseen har nå 3G-dekning levert av Telenor.

Mediapartnere

Amedia utgir 75 lokalaviser over hele landet og driver i tillegg 12 andre lokale nettsteder. Konsernet eier også Nettavisen, som er blant Norges største digitale nyhetsformidlere. Direktesport er Amedia-avisenes felles portal for direktesendt sport med eksklusive senderettigheter innen en rekke idretter.

DN Hver uke leser over en million nordmenn Dagens Næringsliv på papir, nett og mobil. Dagens Næringsliv gir deg avsløringer, nyheter, kommentarer, analyser og debatt om norsk nærings- og samfunnsliv. DN følger de sentrale aktørene, investorene og selskapene i finans- og næringsliv med et kritisk blikk og forklarer hvorfor ting skjer. DN ønsker også å gi deg innsikt og gjøre deg bedre i stand til å forstå det som skjer rundt oss. Dagens Næringsliv har også en daglig temaseksjon med aktuelle tema; Jobb og Ledelse, Privat, Eiendom, DN Talent og ikke minst DN Aktiv med innsiktsfullt stoff om aktivitet og trening. Dagens Næringsliv er stolt sponsor av Birkebeinerarrangementene og ønsker alle deltagere lykke til med trening og deltagelse til et av de store arrangementene.

GD Gudbrandsdølen Dagningen AS er et medieselskap som har Lillehammer og Gudbrandsdalen som sitt virkeområde. Selskapets største virksomheter er dagsavisa GD med 72.000 daglige lesere og nettavisen gd.no med rundt 25.000 daglige brukere. Nyheter leveres også til mobile enheter. GD AS eier også Lillehammer Distribusjon som har budruter i hele dekningsområdet.

Radio Metro ble startet opp i Oslo og Akershus i 2009. Senere har de utvidet med The Beat, Radio Rox og Radio Sør. Radio Metro finner du i Oslo, Romerike, Follo, Østfold, Mjøsbyene og Buskerud i tillegg til Sørlandet. Med lokale nyheter, trafikk og lokal reklame når Radio Metro ut til totalt 335.000 mennesker hver uke. Radio Metro fortsetter dessuten også på FM i mange år til, i tillegg til DAB og nettradio. Radio Metro er offisiell Birkenradio.

Leverandører: 

Ali Kaffe produseres av JOH. SALG AS - kjent for god kaffe siden 1866. Ali Kaffe består av 100 % Arabica-bønner fra Mellom- og Syd-Amerika, med hovedvekt på Brasil. Kaffen er dyrket på 1.500-1.800 m.o.h. Dette gjør at bønnene benyttet i Ali Kaffe får en god "body" og rund aroma. Blandingen og brenningen er utført slik at kaffen får en kraftig og fyldig smak som kjennes oppkvikkende og stimulerende.

Antibac ønsker å gjøre hverdagen og arbeidsdagen litt enklere ved å tilby markedets beste løsninger for hånd- og overflatedesinfeksjon. De har en visjon om å gjøre Norge renere og friskere ved å gjøre desinfisering enkelt og tilgjengelig for alle, overalt. Antibac sin lange tradisjon med desinfeksjon i Norge går helt tilbake til 1955, og de har en unik kompetanse på feltet. Kvalitet og kompetanse står alltid i fokus, og det stilles høye krav til produksjon og råvarer for å kunne tilby markedets beste løsninger.

Renovasjonsselskapet GLØR eies av Lillehammer kommune, Gausdal kommune og Øyer kommune. GLØR's visjon er å være regionens miljøpådriver i avfall- og gjenvinningsspørsmål. Bedriften ønsker å legge til rette for kildesortering der det er naturlig, samt å hindre forsøpling. GLØR gratulerer Birken som miljøfyrtårnbedrift! Stolt leverandør GLØR – sammen om miljøet!

Hadeland Glassverk er Norges eldste industribedrift og feiret 250 år i 2012. Hadeland Glassverk har fortsatt en stor og levende glassproduksjon og er en av landets største turistattraksjoner. Glassverket forvalter en betydelig historie og kulturarv, men satser samtidig på kontinuerlig utvikling og ny design, for å møte fremtidens behov.

Kontorleverandøren Lillehammer AS holder til i Tomtegata 2 på Lillehammer og ble etablert i 1992. Forretningsområde har fra starten vært hovedsaklig kontor- og datarekvisita, men etterhvert har kontormøbler/-interiør og kontormaskiner blitt en naturlig del av sortimentet. Kontorleverandøren er en totalleverandør til kontoret med sterk lokal identitet. Kunden skal oppleve Kontorleverandøren som en solid samarbeidspartner med høy fagkunnskap, fleksibilitet og servicegrad. Gode resultater skal skapes gjennom grunnverdiene fagkunnskap, fleksiblitet og servicegrad.

Maarud AS er Norges største snacksleverandør. Bedriften markedsfører bl. a. de sterke merkevarene Potetgull, Superchips, Supermix, Soletti og Maarud Dipmix. Produksjonsanlegget ligger i Sør-Odal, og hovedkontoret på Helsfyr i Oslo. Maarud har drøyt 200 ansatte og inngår i Estrella Maarud-Gruppen. Konsernet har ca. 350 ansatte og leverer snacksprodukter i Norden og Baltikum.

Norges Naprapatforbunds fremste oppgaver er å være et samlende organ for de yrkesaktive naprapatene i Norge. En naprapat gir manuellbehandling av muskel- og leddplager. Arbeidet går på å kvalitetssikre medlemmer og å tilby videreutdanning. En av forbundets fremste oppgaver er også å fremme naprapatien i Norge, å kjempe for posisjon og rettigheter og å fremme egne interesser. NNF jobber også for å stimulere til forskning som vil være med på å befeste og spre kunnskap om bevegelsesapparatet og om manuell medisin. Organisasjonen har drøyt 500 medlemmer og er stadig i vekst. Alle naprapater som er medlem i NNF har godkjent fireårig utdannelse eller er under utdannelse, og har pasientansvarsforsikring. Et medlemskap er et kvalitetsstempel for naprapater som brukes av Brønnøysundregisteret, forsikringsselskaper og pasienter som ønsker behandlere med solid faglig utdannelse.

Ragn-Sells AS er en av de største miljø- og gjenvinningsbedriftene i Norge. Bedriften er totalleverandør av tjenester innen håndtering av avfall, asbest-/miljøsanering, suge-spyletjenester og bilgjenvinning. Løsninger kan av den grunn enkelt tilpasses dine, eller din bedrift-/organisasjon sine behov. Ragn-Sells ønsker å markere seg ved å bidra med kompetanse og renovasjonstjenester til Birken. Samarbeidet er veldig viktig for bedriftens trivsel- og helsearbeid.

Sportograf leverer fototjenesten til samtlige Birkenarrangement (unntatt BarneBirken). Fotografer er plassert på ulike fotopunkter og tar bilder av deltakere. Bilder er tilgjengelig i begynnelsen av uka etter hvert arrangement.

Sun-Maid er et av verdens mest kjente varemerker og har blitt en klassiker i norske hjem. Sun-Maid er originalen – et naturlig og sunt snackalternativ for alle som setter pris på kvalitet, velvære og tradisjon. Ingen tilsetningsstoffer, bare Californian druer tørket i solen.

Trofé AS. Offisiell lisenstaker til OL på Lillehammer 1994, Sydney 2000, Athen 2004, Torino 2006, Fotball VM i Tyskland 2006, Cricket VM i India 2011, Rugby VM i New Zealand 2011 og nå lisenstaker til Rugby VM i England 2015. Trofé AS har siden 1970 hatt gleden av å premiere og engasjere store og små i idrettsverden. I dag har selskapet med kontorer på Lillehammer og i Sydney, alt en trenger til et idrettsarrangement. Deltakermerkene og arenareklame til Birken er levert av Trofé AS!

USWE är ett svenskt varumärke med fokus på actionryggsäckar för atleter och weekend warriors inom mountainbikecykling, trail/ultra löpning och skidåkning. USWE designar och tillverkar actionryggsäckar från 2L upp till 26L. Alla ryggsäckar är utvecklade för att ge optimal passform och rörelseförmåga. Grundarna till bolaget kommer själv från användarledet och har sedan sin start 2007 arbetat hand-i-hand med toppatleter i utvecklingen av sitt produktkoncept inom Daypacks, Hydration Packs och Protector Packs. Med sin prisbelönta och patenterade bärsele teknologi, ”No Dancing Monkey™” så har USWE skapat en ny vägvinnande trend för ryggsäckar, där passformen är total utan att inverka på din rörlighet och andningsförmåga när du ska prestera. USWE distribueras idag i ett 60-tal länder världen över och gör nu en stor satsning på den skandinaviskamarknaden där samarbetet med Birken kommer att spela en stor roll.

Vørterøl. På 70-tallet ble det servert Vørterøl på Birkebeinerrenneyt. I 2018 var drikken tilbake på alle Birkens arrangementer. Vørterøl gikk for å være den første sportsdrikken i Norge. Den består av vann, malt (spiret byggkorn) og humle og inneholder en rekke B-vitaminer. Maltet tilfører produktet maltsukker som tas lett opp av kroppen og tilfører raskt energi. Vørterøl severes både i løypa og i mål.

Andre partnere: 

Visma Ski Classics er et samarbeid mellom IEC Sport og de største og mest tradisjonelle turrenn i Europa. Formålet er å etablere en langløpscup for å skape oppmerksomhet og fokus på turrenn. I Ski Classics inngår de mest tradisjonelle turrenn i Europa i en egen cup, og alle renn sendes direkte på TV. Deltakerne får poeng for hvert renn og deltakere med flest poeng blir premiert etter siste renn. Det er premiering for Ski Classic Champion, Ski Classics Team, Ski Classics Sprint og Ski Classics Youth.

Worldloppet er en internasjonal sportsorganisasjon for langdistanse langrennsløp. Worldloppet ble stiftet i Uppsala, Sverige i 1978 og har som mål å promotere langrenn gjennom alle skirennene rundt om i verden. Bare det beste skirennet i hvert land får være medlem i Worldloppet og Birkebeinerrennet er ett av disse. Birkebeinerrennet ble med i Worldloppet i 1979. Worldloppet består nå av 20 renn fra land i både Europa, Amerika, Asia og Australia.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen