Tilbake

Historien om Birkebeinerløpet og trippelen

Birkebeinerløpet er tuftet på samme historiske bakgrunn som Birkebeinerrennet. Det var Birkebeinerrennet AS som sto som arrangør av løpet som første gang ble arrangert i 1998.

Det første Birkebeinerløpet i 1998 samlet 1442 deltakere. Interessen for løp har vokst for hvert år. Birkebeinerløpet er halvmaraton terrengløp skogsterreng.

Starten var på Sjusjøen helt frem til 2012. Fra 2012 har starten vært på Birkebeineren Skistadion og mål er ved Håkons Hall på Lillehammer. Løypa er 21 km.

Frem til 2012 gikk løpet i september, fom 2013 ble det flyttet til juni

Terrenget, løypas lengde og profil gjør at den prestasjon det er å fullføre løpet kan sidestilles med både Birkebeinerrittet og Birkebeinerrennet. Startordning, klasseinndeling, premiering og utregning av maksimaltider er det samme som på Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet men deltakerne slipper å bruke sekk.

Birkebeinerløpet samler ca. 10.000 deltakere fordelt på Birkebeinerløpet, HalvBirken, UltraBirken, Birken fjellmaraton, UngdomsBirken og BarneBirken løp.

Birkebeinerløpet er lillebror i Birkenfamilien. Det er en lillebror som vokser sakte men sikkert og har nå satt seg som et av Norges største terrengløp. Med Birkebeinerløpet kom også Birkebeinertrippelen.

UltraBirken løp

  • 2009 - 2010: fra Rena til Lillehammer: 73 km
  • 2011: Avlyst pga mye vann
  • 2012 - 2013: Sjusjøen- Håkons Hall, Lillehammer: 55 km
  • 2014 - : Sjusjøen- Håkons Hall, 60 km

Birkebeinertrippelen
Birkebeinertrippelen ble for første gang arrangert i 1999.  Det er også egen trippel for UngdomsBirken – Ungdomstrippelen for alle mellom 12 og 16 år.

Alle som fullfører Birkebeinerrennet, Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet/FredagsBirken, i løpet av et kalenderår er med i Birkebeinertrippelen. Deltakere som klarer merket i de tre arrangementene blir SuperBirkebeiner mens de som fullfører uten å klare merketiden blir Årets Birkebeiner.

Merkekravet beregner separat for hver klasse ved at det legges til 25% på gjennomsnittstiden til de 5 beste i klassen. Alle trippeldeltakere premieres særskilt etter fullført Birkebeinerritt i august.

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen