Nyheter

Det er morsommere når vi er mange

Carina Kristiansen - Gården Bootcamp Ingalåmi 2018 - Foto Privat

Carina Kristiansen har med seg 70 treningsvenninner og eget smøreteam til årets Ingalåmi.

Tekst: Ingeborg Scheve Foto: Privat

I år er det femte gang Carina Kristiansen deltar i Ingalåmi, og for tredje gang har hun med seg en stor jentegjeng fra Gården Bootcamp i Mjøndalen. – De to første gangene gikk jeg Ingalåmi med ei venninne, men etter at jeg begynte å gjøre dette som en stor organisert tur, merker jeg at det er mye morsommere når vi er så mange.

Nå har jeg akkurat bestilt hotell til 66 damer, og inkludert de som innkvarterer seg privat, bikker vi nok 70 deltakere fra oss i år, sier Carina. – Nå gleder vi oss veldig. Vi gjør Ingalåmi til en stor greie, og angriper det litt som et OL eller mesterskap. Vi har med oss egne smørere, har laget oss egne racing-dresser og gensere til banketten etterpå.

Selv om mange av oss aldri hadde trodd vi skulle gått skirenn i lycradress, så føler vi oss litt proffe og veldig fine.

Inkluderende miljø
Gården Bootcamp er et treningstilbud for alle, både kvinner og menn, med faste treninger hele året. – Jeg pleier å si at Gården Bootcamp er allidrett for voksne. Vi har faste treninger i Mjøndalen hele året, men i høst hadde vi også treningssamling i Val Senales i Italia, akkurat som landslaget, så nå føler vi oss litt proffe, sier Carina.

Siden 2. januar har Carina arrangert ukentlige fellestreninger på langrenn og skirelatert styrketrening, og i år har det vært så stor oppslutning om tilbudet at hun har måttet hanke inn flere trenere.

– Det har jevnlig vært over 40 stykker på trening i år, så derfor har vi delt inn i flere grupper etter nivå og erfaring. Noe av det som er så flott med langrenn, er at det er en aktivitet som man kan drive med på sitt nivå enten man er ung eller gammel. Aldersspennet på våre løpere er fra 25 til godt over 60, sier Carina.

Tilretteleggeren
Carina ble Årets Inga 2018. Utmerkelsen tildeles en kandidat som har gjort noe beundringsverdig eller modig, og som fortjener å bli dyttet frem i rampelyset. Prisen ble delt ut første gang i fjor, og Carina er stolt av å bli kåret til historiens første Årets Inga.

– Det er veldig hyggelig at så mange setter pris på den jobben jeg legger ned, og føler at Jeg har nok ikke skjønt at jeg har betydd så mye for folk, sier ildsjelen.

 

FAKTA: Ingalåmi 2019
Når: 9. mars
Hva: 30km/15km/5km klassisk skirenn for jenter
Hvor: Lillehammer Hvem: 30km og 15km med tidtaking er åpent for jenter fra 16 år og eldre. 15km uten tidtaking og åpent for jenter fra 12 år og eldre. 5 km er åpent for alle jenter, ingen aldersgrense.
Hvorfor: Siden 1993 har Ingalåmi vært jentenes eget skirenn, og arrangeres som en del av Birken Skifestival til ære for Inga fra Varteig, mor til Håkon Håkonsson.

Les hele historien om Inga

 

Gården Bootcamp Ingalåmi 2018 - Foto Privat
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen