Nyheter

Forsvarssjefen løper Birken

Eirik Kristoffersen, Birken
Forsvarssjefen om Birkebeinerløpet: – Opplevelsen av å løpe sammen med mange mennesker motiverer meg. For Eirik Kristoffersen er Birkebeinerløpet ett av tre faste høydepunkt i sesongen.

Foto: Sportograf, Tekst: Ingeborg Scheve

For forsvarssjef Eirik Kristoffersen er det tre faktorer som gjør at Birkebeinerløpet er blitt ett av de faste høydepunktene: halvmaraton er hans favorittdistanse og løypa er både spennende og utfordrende. 

Men mest av alt motiveres 53-åringen fra Bjerkvik i Narvik av den kjente Birken-stemningen og det at Birkebeinerløpet virkelig er et breddearrangement. 

– Birken er en merkevare med høy kvalitet på både arrangementet og gjennomføringen. Og så er Birken fortsatt et breddearrangement. Opplevelsen av å løpe sammen med mange mennesker motiverer meg, sier Kristoffersen. 

Derfor er han glad for at Birkebeinerløpet nå er tilbake i normale rammer, med fyldige startpuljer og krav til avstand mellom deltakerne på startstreken. 

– Jeg er spent på hvordan det blir. Det er første løpet etter pandemien, så jeg er spent på hvordan det blir å løpe med mye folk igjen. Men jeg tror vi kommer til å være tilbake til folkefesten, sier Kristoffersen. 

Hvilke ambisjoner har du i år? 
– Ambisjonen er alltid å ta merket. Jeg klarte både merket og pokalen i 2016. I fjor gikk jeg på en smell. Da var jeg 12 sekunder bak merkekravet. 

Hvordan og hvor mye trener du? 
– Jeg trener nesten hver dag og løper minst fem-seks dager i uka. Jeg har noen faste løyper jeg løper i Oslo og hjemme på Jeløya i helgene. 

Selv om forsvarssjefen er en meget travel mann, prioriterer han de daglige øktene, og nyter dem i fulle drag. 

– Jeg trener som oftest tidlig om morgenen, i halv seks tida, og så begynner arbeidsdagen etter det. Det er ikke veldig kvalitet på treninga men det er deilig å komme seg ut hver dag. Det er lite trafikk på den tida, men jeg møter faktisk ganske mange som er ute og løper selv om det er tidlig, sier Kristoffersen. 

Utfordrende, men overkommelig 
For Kristoffersen er halvmaraton den perfekte distansen. Det er langt nok til at man må får glede av god grunnkondis, men likevel overkommelig for mange med systematisk innsats i hverdagen. 

– Halvmaraton er langt nok til at du trenger kondis, og langt nok til at du må passe på at du ikke springer for fort fra start, for da går du på en smell, sier han. 

Det var nettopp det som skjedde for forsvarssjefen i fjor. 

– Jeg åpnet for hardt. Birkentraséen er en brutal løype de første sju-åtte kilometerne opp til toppen. Så da jeg kom dit var jeg helt tom. Da ble målet bare å komme i mål, minnes han. 

Derfor trigges Kristoffersen av traséen i Birkebeinerløpet: Åpner for du tøft, straffes du grundig, slik han selv har fått erfare. Men disponerer du riktig og klarer å holde igjen nok til at du har igjen krefter på toppen, kan du gjøre veldig mye derifra til mål. 

Sikter mot pers
Så langt er det debuten i 2016 som er Kristoffersens sterkeste resultat i Birkebeinerløpet. Da løp han på 1:35:42, og tok både merket og pokalen. Nå håper 53-åringen å matche den prestasjonen.

– Planen er å åpne mye roligere i år, slik at jeg har igjen nok på toppen til at jeg får utnyttet løpssteget mitt og får best mulig resultat, sier forsvarssjefen. 

De tre faste
I tillegg til Birkebeinerløpet, er Sentrumsløpet i Oslo på 10 kilometer og det 30 kilometer lange 3toppsløpet på Jeløya utenfor Moss faste treningsmål for Eirik Kristoffersen. Han prøver også å få inn en maraton. I fjor ble det Maukton i indre Troms. 

--

FAKTA Birken Løpefestival
Arrangeres:
 11. juni, 2022
Distanser: Birkebeinerløpet 21km, HalvBirken 12km, Birken Fjellmaraton 42km, UltraBirken 60 km, Birken 5km, UngdomsBirken løp 5km, BarneBirken løp 0.6km og 1.4km 


Løype: Både Birkebeinerløpet og HalvBirken har start på Birkebeiner Skistadion og målgang ved Håkons Hall. Birken Fjellmaraton og UltraBirken starter på Sjusjøen Langrennsarena og har målgang ved Håkons Hall. Birken 5km, UngdomsBirken og BarneBirken har start og mål ved Håkons Hall. 

Sekk: Det er kun krav om sekk for deltakere i Birken fjellmaraton og UltraBirken løp. Det er ikke krav til vekt på sekken. Sekken skal inneholde mat, drikke, klær, refleksvest og mobiltelefon. 

Lisens: Alle løpere må ha lisens, og Birken tilbyr engangslisens til alle deltakere. Dette må bestilles separat.

Detaljene: Alt om påmelding, løyper, regler og praktisk informasjon før, under og etter Birken Løpefestival finner du på birkebeiner.no

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen