Nyheter

Vinnerne av BirkenUng-stipendet 2021

Birkenung nov21

Tekst og bilde: Birken/BirkenUng

Gratulerer så mye til årets individuelle vinnere!
Etter mange avlyste konkurranser, er  BirkenUng stipendet en  «liten» og hyggelig aktivitet etter en vrien tid. Ikke minst er Birken opptatt av å få formidlet at det er utrolig viktig at barn og unge holder motivasjonen opp, at de holder seg i aktivitet og forhåpentligvis legger gode, sunne vaner for livet ut.

BirkenUng-stipendet deles ut til unge utøvere som gjør en forskjell i sitt idrettsmiljø gjennom sin inkluderende, sosiale og samlende væremåte. Utøvere fra hele landet kan søke og vinne.

Juryens valg
BirkenUng-juryen består av Nils-Ingar Aadne, Edvald Boasson Hagen, Maiken Caspersen Falla, Helen Marie Fossesholm og Eirik Torbjørnsen, daglig leder i Birken.
Det kom inn mange gode forslag, og vi er glade for å dele ut prisen til to veldig verdige vinnere! Prisen ble utdelt på Voksenåsen tirsdag 2. november.

Birkenung4 nov21

Amailie Strømdahl Jørgensen, 14 år - fra Kjelsås og Rye sykkelklubb
Amalie sykler terreng og landevei, og går på langrenn. I en alder hvor idretten fort kan bli for mye alvor og veldig selvsentrert imponerer Amalie med sitt positive, inkluderende og sosiale vesen.
Idretten som sosial møtearena er den største grunnen til at hun trives så godt i og med idretten

Amalie deler helt naturlig av egen kunnskap og erfaring.
På treninger og konkurranser motiverer og inspirer hun andre til deltakelse, og viser tydelig glede når andre utvikler seg og når sine mål.

Amalie er et godt forbilde for idrettsvenner med sin positive, sosiale og inkluderende personlighet. Hun bidrar til et morsomt og trygt fellesskap, er glad i å trene med andre og har et sunt forhold til det å tape og vinne. Mange mener hun er en god motvekt til mye av det hysteriet og alvoret som dessverre også er å finne i barne -og ungdoms idretten.

Birkenung3 nov21

Eirik Rokke - 14, fra Frøy Sykkel og Oslo Skiskytterklubb
Eirik blir sett på som en positiv, allsidig, inkluderende og viljesterk idrettsgutt i de miljøer han ferdes

Etter å ha vært innom flere idretter, er det nå terrengsykling og skiskyting som er hovedgrenene, understøttet med landevei, cx, og langrenn. Fellestreninger er hovedarenaen for trening. Det gode sosiale miljøet er viktig for ham.

På treninger og samlinger er Eirik dedikert til et strukturert og seriøst opplegg for hver økt. Han har god innsikt i eget nivå, både teknisk, taktisk og fysisk, og jobber godt med sine utfordringer. I så måte rollemodellerer han at hver utøver må gå stegene i sitt tempo. Dette har kommet spesielt tydelig frem i forbindelse med skader, (uhell på sykkel), som har satt ham tilbake. På vei tilbake jobber han tålmodig, og finner stor motivasjon i å være en del av gruppene og fellesskapet han tilhører. Han bidrar med både innsats, enkelte spillopper og humoristiske kommentarer til både kompiser og trenere.

Eirik er virkelig opptatt av å inkludere alle - enten det er på trening eller i forbindelse med konkurranser. Dette gjelder på tvers av klubber, ulike aldre og inkluderer også foreldre og trenere.

Samarbeidspartnere
Birken sammen med samarbeidspartnerne Dagens Næringsliv, Sport 1 og Scott vil dele ut seks BirkenUng-stipend til en samlet verdi av 20.000 kr. per stipend. Vinnerne mottar relevant og godt sportsutstyr fra samarbeidspartnerne.

Les om de fine vinnerne av årets BirkenUng lagstipend

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen