Nyheter

SommerBirken

Birkebeinerrittet 25.8 2018 _20

Tekst: Ingeborg Scheve/Birken, Foto: Birken/Geir Olsen

Slik blir du Sommerens Birkebeiner 2020
Birken lanserer sykkelkonseptet SommerBirken 2020, et gratis tilbud med aktiviteter og konkurranseelementer i Birkebeinerløypa i juli og august.

Birken tar ikke koronapause, selv om Birkebeinerrittet ikke arrangeres før 28. august 2021. I hele juli og august er det lagt opp til aktiviteter i ritt-traséen mellom Rena og Lillehammer, i regi av Birken.

– Vi vil at SommerBirken skal favne bredt, og gi utfordringer og opplevelser for alle. Ta med familien, ta med noen som aldri har syklet Birken før og bli med på SommerBirken 2020.

Hvis du vil teste formen mot andre Birkebeinere, registrer deg på de to konkurransestrekkene fra Rena til Skramstad eller i Rosinbakken, sier Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birken.

Se fakta nederst i saken

Åtte kodestolper
SommerBirken 2020 er åpent for alle, gratis å være med på, og består av åtte stolper med QR-koder som er satt opp mellom start på Rena og målgang ved Håkons Hall i Lillehammer. Det nye konseptet har emneknagg (hashtag) #sommerbirken og #aktivmedBirken og er åpent i hele juli og august.

Hver av stolpekodene inneholder fakta, Birken-quiz og aktiviteter som er ment å gi turen ekstra innhold. Alle som skanner kodene er også med i trekningen av ulike premier fra Birkens samarbeidspartnere.

Godkjent Birkendeltakelse 
Alle som registrerer seg og skanner samtlige stolper fra start til mål i løpet av SommerBirken-perioden, blir registrert som Sommerens Birkebeiner 2020 og får godkjent deltagelsen på Birken-CV`n sin. Deltagerpin hentes ut hos Sport 1 Lillehammer eller Sport 1 Sjusjøen.

To konkurransesegment
Mens alle stolpene har QR-koder med aktiviteter og innhold for alle, er det også noen stolper som fungerer som start og mål for de to konkurransene.

Den første konkurransen er fra stolpe i Rena sentrum til stolpen på Skramstadsætra, mens det andre går mellom stolpene fra bunn til topp av Rosinbakken opp mot Sjusjøen-området. Dersom du ønsker å delta på en eller begge konkurransene, angir du dette på Min Side.

Du tar selv tiden på den måten du selv måtte ønske det, og legger tiden inn på Min Side. De to konkurransestrekkene vil også bli merket som elementer på Strava med navnene «SommerBirken 2020 Rena til Skramstad» og «SommerBirken 2020 Rosinbakken»

Fra disse konkurransesegmentene blir det lagt ut resultatlister som rangerer både de som har syklet fortest, og de som har syklet flest ganger, forklarer Bolstad.

– Med de to konkurransesegmentene håper vi også å trigge de Birkebeinerne som er litt opptatt av tida. Selv om det ikke blir laget noen liste over tid fra Rena til Lillehammer, så vil alle som skanner seg gjennom hele løypa få registrert deltakelsen, slik at de som er opptatt av å få med seg alle rittene ikke får noe hull i Birken-CV’en sin i år, sier hun.

Både resultatlistene fra de to konkurransestrekkene med tidtaking (self timing)og alfabetiske lister over samtlige som har fullført løypa blir lagt ut på Birkens hjemmesider.

Gratis
Det er ingen deltakeravgift for å være med på SommerBirken 2020. Det kreves heller ikke brukerkonto på Strava eller andre eksterne tjenester for å få tider registrert på tidssegmentene.

– Alt er lagt inn i Min Side på Birken, så man er ikke avhengig av å være registrert på andre tjenester, sier Bolstad.

Når første QR-kode skannes på Rena, registrerer man seg hos Birken, og krysser samtidig av for om man ønsker tidtaking på de to tidssegmentene, og om man sykler med el-sykkel eller vanlig sykkel. 

Fordel turen på to eller flere dager
Det er ikke noe krav fra Birkene om at de åtte QR-kodede stolpene må registreres på samme dag. For de som synes 86 kilometer blir for langt på en dag, eller vil gjøre mer ut av turen over fjellet, kan stolpeprosjektet deles opp i flere porsjoner.

– Vi vet jo at mange kommer til å feriere i Norge i sommer, og da kan jo SommerBirken være en del av en aktiv ferie i regionen. Hva med å overnatte underveis, leie seg kano og oppleve noe annet også på turen, foreslår Bolstad.

Hun understreker at for å bli Sommerens Birkebeiner og for å få godkjent Birkendeltagelsen må du scanne stolpene i riktig rekkefølge fra Rena til Lillehammer. Deltagerpin kan hentes hos Sport1 Lillehammer eller Sport 1 Sjusjøen.

Hent deg en drikkeflaske og sykkelcaps hos Sport 1 Rena før start! Fyll opp med gratis sportsdrikk fra Maxim. Gjelder i butikkens åpningstid.

Les mer om SommerBirken og registrer deg her

--

FAKTA: SommerBirken 2020

  • Gratis. Du registrerer deg på forhånd via mobil på Mine Side - eventuelt i forbindelse med skanning av den første QR-koden
  • Åpent gjennom hele juli og august 2020
  • Åpent for alle, uansett alder
  • Består av åtte stolper med QR-koder mellom Rena og Lillehammer: Rena sentrum (ved undergang Rv3), Skramstad, Bringsbu, Kvarstad, Rosinbakken bunn, Rosinbakken topp, Elgåsen, ved målgang ved Håkons Hall i Lillehammer
  • QR-koden på stolpene inneholder varierte aktiviteter med uttrekkspremier fra Birkens samarbeidspartnere
  • To konkurransestrekk med tidtaking: Rena (ved undergang Rv3)-Skramstad og Rosinbakken bunn til topp (for deltakere under 13 år vil ikke resultatet være synlig på den rangerte resultatlista)
  • De som registrerer seg på samtlige stolper i riktig rekkefølge fra Rena til Lillehammer i løpet av SommerBirken-perioden får godkjent deltakelsen på Birken-CV’en sin (For å få registrert Birkendeltagelsen i sin «Birken CV, må man være 13 år)
  • SommerBirken-pin til alle som fullfører hele Birkebeinertraséen i løpet av SommerBirken-perioden - hentes hos Sport 1 Lillehammer eller Sport 1 Sjusjøen.
Gilde
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen