Nyheter

SommerBirken er populær

bf webside

Tekst og foto: Birken og Bingsfoss SK

SommerBirken er populær – i helga syklet 200 deltagere over fjellet fra Rena til Lillehammer. Til nå har 1200 registrert seg til SommerBirken.

Bingsfoss ungdomsgruppe testet ritt-traseen for første gang og var strålende fornøyde med turen. Her deler de sin rapport fra løypa.

Søndag 9. august syklet ungdomsgruppa i Bingsfoss sykkelklubb SommerBirken 2020.  Gruppa besto av sju ungdommer på 15 – 17 år, tre trenere og en ivrig pappa. Kun to av trenerne hadde syklet Birken tidligere og på en av de fineste sommerdagene på flere uker, kunne ikke Birkendebuten vært bedre. Ja, faktisk kunne den mest erfarne Birkendeltakeren ikke huske å ha krysset fjellet på sykkel med så flotte forhold.

Vi gjennomførte SommerBirken etter samme oppskrift som Birken ellers. For både sikkerheten og opplevelsens del hadde alle sekk med korrekt vekt og forskriftsmessig innhold. En av foreldrene i gruppa stilte med matstasjon på Kvarstad.  Uten konkurranseelementet ble det lagt opp til et rolig tempo. Målet var å gjennomføre som en gruppe, noe de svakeste i feltet (les: trenerne) satte pris på. For fellesskapets del, ble det derfor ikke kjørt konkurranse i det lange strekket opp mot Skramstad, men de som ønsket det kjørte seg inn på resultatlista i Rosinbakken med resten av feltet som heiagjeng.

Uten tidspress fikk vi god tid til å nyte utsikten underveis. Vi møtte flere syklister og turfolk enn biler underveis, noe som er uvant kost hjemme med mindre det er snakk om rene stiturer. Apropos stitur: Gå-partiet har fått sitt navn med rette. Selv de mest ihuga stientusiastene måtte se seg slått og gå noen meter i de bratte og steinete kneikene etter Djuposet. Turen ble lang, men stemningen og humøret i gruppa var på topp hele veien. Etter en lang underholdende utforkjøring nedover fra Sjusjøen ble Birkenopplevelsen kronet med den sedvanlige punkteringen i Ballettbakken. Vi avsluttet med en god dusj og et uanstendig stort innhogg i pizzabuffeten på Egon i Lillehammer.

Med en godt merket løype, god informasjon på hjemmesidene og enkle tekniske løsninger for registrering underveis, opplevdes dette som et flott lavterskeltilbud for alle som ønsker å bli kjent med Birken eller bare teste løypa før selve rittet.

Bingsfoss SK

Les mer om SommerBirken som varer til 30. august

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen