Nyheter

Vær og status

Fotograf Emil Sjåstad Nyeng (2 of 1)-2

14.03.2024, oppdatert kl 07.15 Foto og tekst: Birken

Værprognosene
Det vil bli snø og sterk vind i fjellet på lørdag,  opp mot frisk bris/kuling, fra nordlig retning. Dette sammen med snøfall, vil føre til snødrev.
Vi vurderer situasjonen fortløpende fra time til time torsdag 14. mars, mer informasjon vil komme. 

Yr.no har spesiallagd værvarsel for Birken, følg med på vær- og føre meldinger nærmere helga.

Endring - ikke kjøring av privatbiler til start
Været gir oss utfordringer i forkant av årets arrangement.  Varmegrader og bløte områder på parkeringsområdene på start gjør at alle privatbiler  parkere i Rena sentrum på anviste plasser. Det vil gå gratis skyttelbusser mellom sentrum og start/Tingstadjordet. Man trenger ikke å bestille skyttelbuss-billett, de går koninuerlig. Påstigning i sentrum er ved banken. Se kart over Rena sentrum

Det er heller ikke mulig å slippe av deltagere på start, for så å kjøre videre. Slipp av deltagerne i sentrum hvor det går skyttelbusser til startområdet.  

Alle busser kjører til start
Vi anbefaler alle deltagere å ta buss til Rena på renndagen. Alle busser i Birkens regi og lagsbusser går direkte til start hvor du henter ditt startnummer.
Se busstabell og bestill buss her. Siste frist for bussbestilling er kl 20.00 kvelden før arrangement.

Er det varmetelt på start?
Teltet på start er forbeholdt først og fremst startnummerutdeling og sekretariat. Vi har ikke teltkapasitet til å huse alle deltagere frem til start. Vi anbefaler å ta på vindtett tøy som du skal ha i sekken frem til din starttid, og legg det tilbake før start.

Kommer du med bil sørfra? Parker på Hamar
Parker ved Vikingskipet på Hamar og bestill buss direkte til start. Du sparer to timer kjøretid ved å parkere på Hamar.

Startnummerutdeling og bagasjeinnlevering.
På renndagen er det kun startnummerutdeling på start, Tingstadjordet. Du leverer også din bagasje på start.

Pakk sekken etter værmeldingen
Vi anbefaler alle å pakke sekken etter vær og føre, se værmelding. Se krav til innhold i sekk. Sekken skal inneholde vindtett jakke og bukse, tørt undertøy eller ekstra isolerende lag, votter, lue, balaklava/buff/headover. Se rennregler

Beredskap i fjellet
Birken har en sanitetsplan som dekker hele traseen. I tillegg har vi planer for å frakte deltagere ut av fjellet om nødvendig. Det vil være oppsamlingspunkter og buss for brutte løpere. Les mer

Snø og løypekjøring
Løyper vil bli kjørt på best mulig tidspunkt for å unngå løssnø i løypene og for å  optimalisere forholdene for deltagerne. «Snøgrøfter» kan bli kjørt for å unngå at løypa føyker igjen på vindutsatte steder. Vi har løypemaskiner i beredskap.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen