Tilbake

Generalsponsor:

Sport 1 består av 193 ekte sportsbutikker der fokus er satt på sunne sportsverdier, solid fagkompetanse og markedsledende merkevarer. Alle butikkene i Sport 1 har et bredt og lokalt tilpasset vareutvalg. Sport 1 er opptatt av å forstå dine behov og har de rette produktene for deg enten du ferdes til fots, på sykkel eller på ski. Butikkene byr gjerne på gode råd – og lever etter mottoet Ekte Sport!

Hovedsponsor:

Subaru Norge AS
Subaru Norge AS i Gill Gruppen er ny hovedsamarbeidspartner til Birken i 2019 og 2020. Subaru er kjent for ekte firehjulstrekk, driftssikkerhet, fremkommelighet og har modeller som Forester Hybrid, XV Hybrid, Outback og Impreza. Subaru Norge har mye spennende på gang og har nylig lansert to Hybrid modeller.

Samarbeidspartnere:

Amer Sports Norge AS (Salomon) Født i de Franske Alpene i 1947, er Salomon dedikert til å presse grenser innen utendørsidrett, gjennom utvikling av innovativt utstyr som lar folk benytte naturen som lekeplass og utvikle og presse seg innen sine sporter. Salomon produserer og selger premium fottøy, vintersportsutstyr, fjell- og turutstyr designet for alle disipliner. Produktene er utviklet i Annecy Design Center, hvor ingeniører, designere og utøvere alle samarbeider om å skape innovative løsninger som stadig forbedrer opplevelsene til alle som ser på naturen som en stor lekeplass.

Eidsiva Bredbånd er leverandør av bredbåndstjenester i Hedmark, Oppland og Øvre Romerike. Hovedkontoret med 100 ansatte ligger på Fakkelgården i Lillehammer. Bredbåndsdekningen i Hedmark og Oppland er nå over 90 %, og blant de beste i landet. Selskapet leverer TV, bredbånd og telefoni på ulike aksessteknologier, og har kapasitet til å dekke både dagens og fremtidens TV- og bredbåndstjenester.

Friskis&Svettis (F&S) er et idrettslag i Norges idrettsforbund. Idrettslaget tilbyr gruppetimer av forskjellig art, alt basert på frivillig innsats fra våre funksjonærer. (F&S) har 41 foreninger over hele landet fra Kristiansand i sør, til Hammerfest i nord. Hver forening er selvstyrt, og er ulike i mengden av treningstilbud og antall medlemmer. Målet er å få folk i aktivitet ved å tilby lett tilgjengelig og lystbetont trening for alle, med høy kvalitet. F&S Lillehammer har lang tradisjon på å sørge for oppvarming i startområdet under Ingalåmi. Samarbeidet er utvidet og nå tilbys også oppvarming før Birkebeinerløpet. Du finner også en 90 minutters spinningtime – Birkenspinn – i vårt treningstilbud, som hjelper deg å finne sykkelformen inn mot utesesongen.

Gilde er bondens eget merke og eies av 18.000 stolte Nortura-bønder. Kjøtteksperten Gilde lager produkter av norsk lam, svin, storfe og vilt i over femti år. Gilde Birkebeiner er Gildes største serie innen spekemat. På Birkebeinerrennet og -rittet serveres det Gilde Birkebeinerskinke til alle deltakere på Kvarstad. I tillegg serveres det Gilde pølser på alle arrangementene.

Maxim hjelper deg med å optimalisere kosten din og maksimere treningsresultatene ved å tilby et bredt sortiment av kosttilskudd enten du er proff eller mosjonist. Maxims sportsernæring kan hjelpe deg til å yte bedre – uansett hvilken idrett du elsker. Maxim har gjennom mange år utviklet produkter som tar sikte på at kroppen skal fungere optimalt under trening og konkurranse. Alle produktene til Maxim er utviklet av spesialister i ernæring på bakgrunn av den nyeste forskning og trender i markedet. Orkla Health er Nordens største leverandør og markedsfører av helseprodukter innenfor omega-3, vitamin- og mineraltilskudd, vektreduksjon og sportsernæring. I dagligvare og apotek møter du oss med kjente merkenavn som Möller`s, Nutrilett, Collett, CuraMed og Maxim. Orkla Health er en del av Orkla-konsernet.

Scott har lang historie som ledende innen utvikling av sykler. Scott har gjennom sitt fokus på ny teknologi og stor bredde av produkter fått en posisjon som en av de store innen sykkel. I Norge er det firmaet Ramo AS som distribuerer Scott sykler og tilbehør, selskapet er stolte av å være samarbeidspartner til Birken. Scott er et av de mest brukte sykkelmerkene i Birkebeinerrittet, og det er viktig å lage, og stadig forbedre produkter tilpasset dette.

Telenor er Norges største leverandør av tele- og datatjenester innenfor mobil, fastnett og internett til privat- og bedriftsmarkedet. Telenor Norge har ca. 5.000 medarbeidere. Telenor Norge er en del av Telenor-konsernet, som er en internasjonal tilbyder av kommunikasjonstjenester innen tele, data og media. God mobildekning er viktig for både sikkerhet og muligheten til å dele opplevelser. Hele Birkentraseen har nå 3G-dekning levert av Telenor.

Mediapartnere

GD Gudbrandsdølen Dagningen AS er et medieselskap som har Lillehammer og Gudbrandsdalen som sitt virkeområde. Selskapets største virksomheter er dagsavisa GD med 72.000 daglige lesere og nettavisen gd.no med rundt 25.000 daglige brukere. Nyheter leveres også til mobile enheter. GD AS eier også Lillehammer Distribusjon som har budruter i hele dekningsområdet.

Leverandører

Konica Minolta er leverandør av IT- og printløsninger. Vårt mål er gjøre IT enklere for norske bedrifter! Resultatet er konkurransedyktige og kostnadseffektive kunder. Jobber du kanskje i en liten eller mellomstor bedrift som ønsker å digitalisere eller flytte over til skyen? Vi har tjenester som trygger norske kontorer, så vel som hjemmekontorer. Kontakt oss gjerne for rådgiving og veiledning. Eller ta en titt på IT-tjenestene vi kan tilby her! Vi er stolte av å være blant de 100 mest bærekraftige selskapene i verden.

Kontorleverandøren Lillehammer AS holder til i Tomtegata 2 på Lillehammer og ble etablert i 1992. Forretningsområde har fra starten vært hovedsaklig kontor- og datarekvisita, men etterhvert har kontormøbler/-interiør og kontormaskiner blitt en naturlig del av sortimentet. Kontorleverandøren er en totalleverandør til kontoret med sterk lokal identitet. Kunden skal oppleve Kontorleverandøren som en solid samarbeidspartner med høy fagkunnskap, fleksibilitet og servicegrad. Gode resultater skal skapes gjennom grunnverdiene fagkunnskap, fleksiblitet og servicegrad.

Maarud AS er Norges største snacksleverandør. Bedriften markedsfører bl. a. de sterke merkevarene Potetgull, Superchips, Supermix, Soletti og Maarud Dipmix. Produksjonsanlegget ligger i Sør-Odal, og hovedkontoret på Helsfyr i Oslo. Maarud har drøyt 200 ansatte og inngår i Estrella Maarud-Gruppen. Konsernet har ca. 350 ansatte og leverer snacksprodukter i Norden og Baltikum.

Norges Naprapatforbunds fremste oppgaver er å være et samlende organ for de yrkesaktive naprapatene i Norge. En naprapat gir manuellbehandling av muskel- og leddplager. Arbeidet går på å kvalitetssikre medlemmer og å tilby videreutdanning. En av forbundets fremste oppgaver er også å fremme naprapatien i Norge, å kjempe for posisjon og rettigheter og å fremme egne interesser. NNF jobber også for å stimulere til forskning som vil være med på å befeste og spre kunnskap om bevegelsesapparatet og om manuell medisin. Organisasjonen har drøyt 500 medlemmer og er stadig i vekst. Alle naprapater som er medlem i NNF har godkjent fireårig utdannelse eller er under utdannelse, og har pasientansvarsforsikring. Et medlemskap er et kvalitetsstempel for naprapater som brukes av Brønnøysundregisteret, forsikringsselskaper og pasienter som ønsker behandlere med solid faglig utdannelse.

Scandic Victoria fremstår i splitter ny drakt midt i Lillehammer sentrum. Hotellet er nyrestaurert med et tilbygg på 2200 kvadratmeter. Med 55 nye rom kan de nå tilby 161 rom. I tillegg til rommene kan hotellet blant annet tilby en konferansekapasitet for 200 personer, restaurant, treningsrom og Scandics prisbelønte frokost.

Sportograf leverer fototjenesten til samtlige Birkenarrangement (unntatt BarneBirken). Fotografer er plassert på ulike fotopunkter og tar bilder av deltakere. Bilder er tilgjengelig i begynnelsen av uka etter hvert arrangement.

Sun Maid er et av verdens mest kjente varemerker og har blitt en klassiker i norske hjem. Sun-Maid er originalen – et naturlig og sunt snackalternativ for alle som setter pris på kvalitet, velvære og tradisjon. Ingen tilsetningsstoffer, bare Californian druer tørket i solen.

Trofé AS. Offisiell lisenstaker til OL på Lillehammer 1994, Sydney 2000, Athen 2004, Torino 2006, Fotball VM i Tyskland 2006, Cricket VM i India 2011, Rugby VM i New Zealand 2011 og nå lisenstaker til Rugby VM i England 2015. Trofé AS har siden 1970 hatt gleden av å premiere og engasjere store og små i idrettsverden. I dag har selskapet med kontorer på Lillehammer og i Sydney, alt en trenger til et idrettsarrangement. Deltakermerkene og arenareklame til Birken er levert av Trofé AS!

Vørterøl. På 70-tallet ble det servert Vørterøl på Birkebeinerrenneyt. I 2018 var drikken tilbake på alle Birkens arrangementer. Vørterøl gikk for å være den første sportsdrikken i Norge. Den består av vann, malt (spiret byggkorn) og humle og inneholder en rekke B-vitaminer. Maltet tilfører produktet maltsukker som tas lett opp av kroppen og tilfører raskt energi. Vørterøl severes både i løypa og i mål.

Sosiale partnere

Idretten Skaper Sjanser er et aktivitetstilbud for mennesker med rusutfordringer. Idrettens fellesskap er et unikt verktøy for å komme tilbake i samfunnet, og Birkens tre årlige arrangement skal av foreningens ulike grupper brukes til å oppleve mestring, inkludering og gleden med å være på lag.Foreningen er stiftet av Norges SkiforbundNorges Cykleforbund og Norges Rytterforbund, og mottar støtte fra Helsedirektoratet.

FIRE - Stiftelsen Ett skritt videre er et tilbud til mennesker som ønsker et trygt og rusfritt miljø. De hjelper folk med å bygge nettverk, og skape en ny hverdag ved å delta i sportslige og kreative aktiviteter. Stifelsen ble startet i 2008 av Wenche Slemmelid-Olsen og Terje Stølan. De har utviklet seg til å bli en stiftelse med mange ansatte på flere avdelinger og flere hundre deltagere i Trondheim, Stjørdal og Molde. De mottar støtte fra Helsedirektoratet.

Lions Norge skal legge tilrette for at blinde og svaksynte kan delta i StafettBirken ski og Birkebeinerrennet. De stiller med ledsagere til Birkens arrangement

Andre partnere: 

Ski Classics er et samarbeid mellom IEC Sport og de største og mest tradisjonelle turrenn i Europa. Formålet er å etablere en langløpscup for å skape oppmerksomhet og fokus på turrenn. I Ski Classics inngår de mest tradisjonelle turrenn i Europa i en egen cup, og alle renn sendes direkte på TV. Deltakerne får poeng for hvert renn og deltakere med flest poeng blir premiert etter siste renn. Det er premiering for Ski Classic Champion, Ski Classics Team, Ski Classics Sprint og Ski Classics Youth.

Worldloppet er en internasjonal sportsorganisasjon for langdistanse langrennsløp. Worldloppet ble stiftet i Uppsala, Sverige i 1978 og har som mål å promotere langrenn gjennom alle skirennene rundt om i verden. Bare det beste skirennet i hvert land får være medlem i Worldloppet og Birkebeinerrennet er ett av disse. Birkebeinerrennet ble med i Worldloppet i 1979. Worldloppet består nå av 20 renn fra land i både Europa, Amerika, Asia og Australia.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen