Nyheter

Birken 5 km - kompakt og trivelig!

6518_20210904_133133_200941222_original

Tekst: Ingeborg Scheve, Foto: Birken

Etter to koronautsettelser er det endelig klart for Birken 5km - et kompakt og trivelig løp med 100 prosent Birken-stemning. 

11. juni går Birken 5km av stabelen for aller første gang, om enn på korona-overtid. 

Det nye løpet i Birken løpefestival er et kompakt og ukomplisert mosjonsløp gjennom Maihaugen, med eller uten tidtaking. Ambisjonen er å gi enda flere sjansen til å ta del i den unike Birken-stemningen. 

Birkenstemning til enda flere
Birken lanserte det fem kilometer lange mosjonsløpet i samarbeid med Aktiv mot kreft for å gi enda flere et realistisk treningsmål og en mulighet til å ta del i den unike Birken-stemningen. 

– Birken skal gi mestring, stolthet og glede, uansett ambisjoner og treningsbakgrunn. Birken skal være utfordringer for alle, sier daglig leder i Birken Eirik Torbjørnsen. 

Spektakulær løpstrasé
Torbjørnsen forklarer at et viktig mål med det nye mosjonsløpet, er å gjøre Birkebeinerløpet tilgjengelig for enda flere, med en kort distanse uten tidtaking, i sentrumsnære omgivelser og samtidig by på en kulturell opplevelse ved å legge løypa gjennom en av Norges store kulturperler. 

Birken 5km har start og mål ved Håkons Hall, og byr på en spennende løpstrasé på behagelige stier som snor seg forbi de gamle tømmerbygningene på Maihaugen. Underlaget er hovedsakelig sti, kun ispedd 500 meter asfalt.  

Slik løypa er lagt, kommer løperne inn på Maihaugen gjennom hyttegrenda, som er en dokumentasjon av hyttebygging i Norge og den norske hyttedrømmen, videre ned gjennom seteranlegget og over fiskevollen med fiskekapellet fra år 1459 før de løper ut av Maihaugen og videre mot mål ved Håkons Hall. 

Den nye 5km traséen er permanent, og tas i bruk fra og med årets løpsarrangement 11. juni.

UngdomsBirken gjennom Maihaugen
Opplevelsene i Maihaugen er imidlertid ikke begrenset til Birken 5km. Birken ønsker å gi deltakerne i UngdomsBirken 5km sjansen til å oppleve stemningen i museumsparken. 

Derfor har Birken AS innledet et samarbeid med friluftsmuseet Maihaugen som gjør at Birken kan legge traséen for både UngdomsBirken 5km og det nye Birken 5km gjennom Maihaugen. 

De øvrige løpsarrangementene, Birkebeinerløpet 21km, HalvBirken 12km, Birken Fjellmaraton 42km og UltraBirken løp 60km, går imidlertid i sine tradisjonelle traséer.

Vinn-vinn for alle parter
– Maihaugen er en god partner for Birken, og vi gleder oss til å gi deltakerne i 5 km en fantastisk opplevelse med å legge løypa gjennom museet, sier Torbjørnsen. 

Også museumsledelsen gleder seg til å komme i gang med samarbeidet som har vært planlagt siden før pandemien. Stiftelsen Lillehammer museum gikk inn i samarbeidet med Birken med håp om at en løpstrasé gjennom noen av de fineste områdene på museet vil profilere både Birken, Maihaugen og Lillehammer på en god måte.  

Meld deg på til 5m km løp

----------------------------------

FUN FACTS:

  • Fiskekapellet fra 1459 på Maihaugen er den eneste bevarte laftede kirkebygningen fra middelalderen i Norge.

  • Det var biskopen Gunnar i Hamar som fikk bygget fiskekapellet, som lå på Øyra ved Lågen. Der hadde biskopen store økonomiske interesser i lågåsildfisket, som foregikk hver høst, og er et bevis på hvordan kirke og makt i samfunnet henger sammen. 
  • Etter reformasjonen i 1537 ble fiskekapellet flyttet til prestegarden i Fåberg og brukt som stabbur.

FAKTA Birken Løpefestival


Arrangeres:
 11. juni, 2022
Distanser: Birkebeinerløpet 21km, HalvBirken 12km, Birken Fjellmaraton 42km, UltraBirken 60 km, Birken 5km, UngdomsBirken løp 5km, BarneBirken løp 0.6km og 1.4km 


Løype: Både Birkebeinerløpet og HalvBirken har start på Birkebeiner Skistadion og målgang ved Håkons Hall. Birken Fjellmaraton og UltraBirken starter på Sjusjøen Langrennsarena og har målgang ved Håkons Hall. Birken 5km, UngdomsBirken og BarneBirken har start og mål ved Håkons Hall. 


Sekk: Det er kun krav om sekk for deltakere i Birken fjellmaraton og UltraBirken løp. Det er ikke krav til vekt på sekken. Sekken skal inneholde mat, drikke, klær, refleksvest og mobiltelefon. 


Lisens: Alle løpere må ha lisens, og Birken tilbyr engangslisens til alle deltakere. Dette må bestilles separat.


Detaljene: Alt om påmelding, løyper, regler og praktisk informasjon før, under og etter Birken Løpefestival finner du på våre nettsider

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen