Nyheter

Langrenn som trening - derfor bør du gå mer på ski

Naturen som treningssenter
trening i langrenn
Å trene ute har mange fordeler mot å kun trene inne. Flere studier har vist at folk som trener utendørs opplever et høyere energinivå, positivt engasjement og mindre grad av depresjon og stress. Med langrenn får du i tillegg en aktivitet som er like hyggelig å gjøre sammen med andre som alene, og som gir frisk luft og en fin naturopplevelse.

Foto: Øyvind Wold

Fem grunner til å velge langrenn som treningsform

Langrenn er også en fantastisk treningsform for både kropp og sinn som kan tilpasses individuelle behov og mål. Det er få idretter som aktiverer hele kroppen på en måte som langrenn gjør. Her er fem grunner til at du bør velge langrenn som treningsform i vinter:

  1. Meget effektiv kondisjonstrening

Langrenn aktiverer hele kroppen og øker pulsen. Langrennsløpere ligger på topp i verden når det kommer til å kunne holde en forholdsvis høy intensitet over en lenger tid. 

  1. Høyt kaloriforbruk / høy forbrenning

Siden langrenn aktiverer de største muskelgruppene i kroppen får du også en høy forbrenning. På en skiøkt med middels høy intensitet kan du forbrenne mellom 500 og 700 kalorier på en time.  

  1. Gir god helkroppstrening

Vil du trene flere musklergrupper, samtidig som du trener kondisjon, er langrenn ideelt. Skigåing aktiverer magemuskler, overkropp, bryst, armer og ben, og gir en effektiv helkroppstrening i en og samme  økt.

  1. Langrenn trener balansen 

God skiteknikk krever god balanse og det er noe som trenes opp under langrenn. Den beste måten å trene balansen på, er å gå diagonalgang eller skøyting i slakt terreng uten staver.

  1. God avkobling bedrer psykisk helse

Langrenn gjør at du beveger deg ute i naturen i frisk luft, noe som kan ha en terapeutisk effekt. Det bidrar til avkobling fra hverdagens stress og mas, og gjør godt for din psykiske helse.

Trening i langrenn

Sett deg et treningsmål

Det å ha et mål med skitreningen gjør det enklere å komme seg ut og kan hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe. Uansett hvor mye du har trent eller hva dine ambisjoner er, kan du bruke Birken som treningsmål. 

Birken har en utfordring til alle, enten du ønsker en litt kortere tur over fjellet, eller vil våge deg på de tøffeste distansene. Du kan ha som mål å bare ta deg gjennom rennet uansett tid, eller sikte på å ta merke. 

Uansett hvilket nivå du velger, vil du oppleve at Birken er en sosial og positiv folkefest som gir glede for folk fra både fjern og nær. 

Vil du vite hvilket renn som passer best for ditt nivå og ambisjon?

Treningsøkter på langrenn

Langrennstrening kan tilpasses dine egne mål og behov samt hvor mye tid du har til å trene. Terrenget du trener i har også noe å si for treningsutbyttet. I et variert terreng vil en langrennstur gi naturlige intervaller som trener forskjellige deler av kroppen og kondisjonen. 

Hvis du har Birkebeinerrennet som mål bør du passe på å få deg noen lengre turer, gjerne noen som er like lange som rennet slik at du trener kroppen til denne typen distanse. Dette i tillegg til regelmessige kortere turer med høyere intensitet.

Les også:

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen