Nyheter

Skøyting vs. klassisk langrenn - hva bør du trene?

IMG_2090
Hva er forskjellen på skøyting og klassisk langrenn? Lær deg mer om hva de ulike skiteknikkene innebærer, og finn ut hvilken som passer deg best.

Er du nybegynner på ski, er klassisk langrenn det enkleste å komme i gang med. For den som har erfaring på langrenn kan skøyting være et godt alternativ. Stilene kan også kombineres på trening, men ikke i Birken. 

Klassisk langrenn

Klassisk langrenn er det enkleste å starte med. For å få fremgang og god flyt i sporet er det anbefalt å lære grunnleggende teknikk i diagonalgang, staking og dobbelttak med fraspark.

Enten du ønsker en rolig og avslappende tur i naturen eller en god treningsøkt, er klassisk langrenn et godt valg. Klassisk langrenn krever mindre kraft og energi enn skøyting, men gir deg også lavere fart. 

klassisk-langrenn

Skøyting 

I skøyting bruker du andre muskelgrupper enn ved klassisk langrenn. Skøyting krever at du holder høy intensitet og god teknikk over en lengre periode. Ved bruk av riktig skøyteteknikk, får du lav friksjon mellom ski og snø, og du kan oppnå høy fart uten festesmøring på skiene.

Du skøyter mye fortere enn du klarer å gå klassisk langrenn, og du vil ha mye glede av å mestre grenen. Det er derimot viktig med god balanse og jevn rytme for å klare en lang tur på skøyteski.

 

skoyting-langrenn

Kombinere skøyting og klassisk langrenn

Det er flere som liker å kombinere skøyting og klassisk langrenn. Du kan for eksempel skøyte på flate partier, og gå klassisk langrenn i mer ulendt terreng. Hvis du ønsker å kombinere begge teknikkene, bør du bruke ski som egner seg spesielt for dette, for eksempel allround- eller kombiski.

NB! I Birkebeinerrennet er det derimot ikke tillatt å kombinere skøyting og klassisk langrenn. Er du glad i å skøyte kan du melde deg på SkøyteBirken 54 km.

 

Les mer om langrennstrening

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen