Nyheter
Pål Arild Olsen 2022 TurBirken 86 Scheve 1920x1280

Tekst og foto: Ingeborg Scheve

Pål Arild Olsen fra Gausdal er svært godt fornøyd med både tida og opplevelsen i TurBirken 86, selv om tida 3:59 er et stykke unna persen på 3:23 i Birkebeinerrittet 2019.

Olsen debuterte i TurBirken 86, men syklet Rena-Lillehammer for åttende gang, i år med vesentlig dårligere grunnlag enn normalt.  

– Jeg har bare syklet 40 mil i år. Til vanlig pleier jeg å ha minst 100 mil før Birken, sier han, og forklarer at mangel på grunnlag var litt av grunnen til at han syklet TurBirken i stedet for Birkebeinerrittet i år.

– På Skramstad var jeg bare tre-fire minutter bak persen min fra 2019, men i år syklet jeg helt alene fra Rena til mål, og det var mye motvind nesten hele veien, sier Olsen.

– Jeg tapte over en halvtime fra Skramstadsætra til mål, sier Olsen, som ikke lot til å være nevneverdig plaget av det.

– I 2019 syklet jeg sammen med en stor gruppe, og vi fikk til et effektivt opplegg med rullekjøring, så det blir noe helt annet. Dette er jo en veldig ærlig tid, for her har jeg gjort all jobben sjøl, sier Olsen.

Den opplevelsen frister til gjentakelse.

– Det ble en veldig fin tur, så det gjør jeg gjerne igjen. Skal jeg stille i Birkebeinerrittet vil jeg jo prøve å ta merket, så det blir mye mindre mas og lavere skuldre når man ikke har det med merketider hengende over seg.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen