Nyheter

Går både Birkebeinerrennet og UngdomsBirken

Erle Pedersen

Går både Birkebeinerrennet og UngdomsBirken

Erle Pedersen (16) fra Høybråten & Stovner/Sport1 Snø, er den eneste jenta som i år som skal delta på både Ungdomsbirken og det ordinære Birkebeinerrennet. Hun synes det virket gøy å delta i begge rennene, og siden dette er det eneste året hun kan gjøre det, griper hun sjansen nå.

Tekst: Ungdomsreporter  Foto: Privat

Pedersen har deltatt i alle rennene i ungdomsbirken som har vært mulig, og i fjor deltok hun også i trippelen. - Jeg var syk i begynnelsen av sesongen, men det har gått bedre etter hvert og jeg har fått gått flere langturer med sekk, inkludert QR-birken, forteller den spreke jenta. Hun har gått hele Birken-løypa to ganger før. - Så jeg er kjent med løypa, men jeg er litt usikker på hvordan jeg skal disponere underveis. 

-Jeg har lyst til å forbedre tiden min fra i fjor på UngdomsBirken. Og det er jo første gang på vanlig birken, så jeg vil bare gå så fort jeg kan, forteller 16-åringen når hun blir spurt om hvilke mål hun har for de to rennene.  

Erle er forberedt på at to krevende renn på to dager, vil bli tøft. På lørdag vil det være uvant å gå så langt og hun er usikker på hvordan hun skal disponere løpet. Søndag tror den spreke ungdommen at hun vil være sliten og at lørdagens renn vil sitte i kroppen. 

-Jeg har lyst til å bli god, avslutter Erle når hun blir spurt om målet som langrennsløper. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen