Nyheter

Kommunedirektøren er klar

IMG_5913

Kommunedirektøren er klar

Stein Halvorsen er kommunedirektør i Åmot kommune. I år går han foran som et godt eksempel for innbyggerne i vertskommunen og stiller til start i Birkebeinerrennet.

Tekst, foto og video: Ungdomsreportere

Stein Halvorsen er kommunedirektør i Åmot kommune. I år går han foran som et godt eksempel for innbyggerne i vertskommunen og stiller til start i Birkebeinerrennet. 

Halvorsen avslører at det var ordfører Ole Erik Hørstad som tok initiativ til at kommuneledelsen måtte gå foran som et godt eksempel etter dalende deltakerantall de siste årene. Dermed var det ingen bønn, og det ser ut til at Halvorsen & co er med på å heve antall deltakere. I år stiller nesten 1000 flere birkebeinere til start på lørdag enn tilfellet var i fjor.  

Kommunedirektøren er imidlertid ikke birkendebutant. - Neida, jeg har gått flere ganger tidligere, men det er mange år siden sist. Så jeg får ta med meg de erfaringene jeg har. 

- Som kommunedirektør i Åmot har du en travel hverdag. Får du tid til å trene?  

- Det er mye å gjøre i jobben, men det er fullt mulig å prioritere trening i hverdagen, så ja jeg har fått trent "sånn passe”, humrer Halvorsen. - Jeg har iallfall trent nok til at jeg kommer meg over fjellet.  

- De siste årene er det staking som har tatt over som den mest effektive måten å komme seg frem på. Du har ikke tenkt å stake over? Stein drar litt på det, men konstaterer at det nok blir vanlig klassisk med smørning. Aner vi en kommunedirektør som har tjuvtrenet stakemuskulaturen litt ekstra i år??  

Som renaing og birkebeiner har Stein Halvorsen sett Birken fra både utsiden og innsiden.  

- Hva er det beste med Birken? 

- Det må være folkefesten, folkelivet, fjellet, utsikten.. I tillegg er det en fin motivasjon til å holde deg i form om du skal delta, sier Halvorsen. 

-Og neste år stiller Åmot kommune lag i StafettBirken? 
- Det må være et mål at vi er med neste år, svarer kommunedirektør Stein Halvorsen kontant. 

Se intervjuet med Stein Halvorsen:

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen