Nyheter

-Tradisjon, fin sykkeltur og hyggelig selskap!

Ole Kristian Silseth
Sykkellegenden Ole Kristian Silseth har vært med på Birken hvert år helt siden han vant det første rittet i 1993. Han bryter ikke tradisjonen, og blir også i år å se på startstreken i Rena sentrum.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Ole Kristian Silseth er tidligere toppsyklist og har lagt bak seg to år som proff. I år som i fjor velger han å sykle i allroadklassen -Sånn som løypa er passer det veldig bra med en slik sykkel, sier han. -En sykkelcrossykkel er som en litt kraftigere landeveissykkel. Du har bukkehornsstyre og litt kraftigere hjul, og det gjør det lettere på grusvei. 

Selv om han har deltatt hvert år siden 1993, er det kun to ganger Silseth ikke har hatt det spesielt kult på rittet –Etår var det kaldere på Birkebeinerrittet enn på rennet! Minnes Silseth. 

Gjennom de mange årene med Birkebeinerritt er det ikke så veldig mye som har endret seg. -Løypene har jo endret seg litt, men først og fremst har jo rittet tilpasset seg sånn at alle kan ha en trygg ferd over fjellet. 

OlKristiaer en sværerfaren syklist, og han vet hva som er viktig å huske  foførstegangsbirkebeinere. -For de som ikke er så veldig erfarne vil jeg si at det er viktiå starte rolideførste timen, ta det med ro. Jeg bruker å si det slik at du først skal sykle fram til matstasjonen på Bringebusætra, og så skal du sykle som om du skal sykle til Lillehammer for så å snu og sykle tilbake til Rena, ler han. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen